Welkom bij zwembadledlampen.nl

Zwembad LED lampen zijn er is veel uitvoeringen. De juiste lamp is afhankelijk van het gebruik, de afmetingen van het zwembad en de wensen. 

Zwembadverlichting is uiteraard handig tijdens een nachtelijke duik. Zo kan je zelfs in de late uurtjes baantjes trekken. Daarnaast is een verlicht zwembad een prachtige eyecatcher. Het zorgt voor extra sfeer in je tuin. 

Kleuren:

U kunt kiezen uit witte lampen (warm wit en koud wit) blauw, groen, RGB (zelf de kleur bepalen), WGB (Wit, Groen en Blauw) en RGBW (wit en zelf de kleur bepalen). De oude PAR 56 300 watt halogeenlampen hebben een warm witte kleur. Een zwembad uitgevoerd met koud witte lampen wordt meestal als schooner ervaren.

Bij RGB, WGB en RGBW moet u rekening houden met het gegeven dat de kleuren worden opgebouwd uit de 3 primaire kleuren, hierdoor is het uiteindelijke vermogen van de lamp (lm) vaak minder. Bij een RGB lamp is het dus verstandig om een sterkere lamp te nemen.  

Zelfs indien je geen fan bent van gekleurde verlichting heeft RGB een meerwaarde. Door de spots een lichtblauwe tint te geven, wordt de natuurlijke kleur van het water en de wandbekleding sprekender. Als sfeer maker in de tuin heb je met RGB meer keuze.

Sterkte van de lamp:

De lichtsterkte wordt uitgedrukt in lumen (lm). Een traditionele PAR 56 300 watt halogeen onderwaterlamp heeft een lichtsterkte van ongeveer 3000 lm (afhankelijk van het merk en de leeftijd van de lamp). Om een vergelijkbaar resulaat te krijgen heeft u dus een LED lamp nodig met ongeveer de zelfde lichtsterkte. 

Afmetingen van de lampen:

PAR 56 is de standaard maat van alle grote zwembadlampen. PAR 56 lampen hebben een diameter van ongeveer 179 mm en een dikte van ongeveer 127 mm. Alle fabrikanten van LED zwembadlampen hebben lampen dit aan deze afmetingen voldoen en dus direct (of met een adapter) in de bestaande lampbehuizing passen zonder verder aanpassingen en met dezelfde kabel. 

Kabels:

Uw bestaande zwembadlamp is aangesloten op een dikke 2 aderige kabel. Deze kabel hoeft u niet te vervangen en kunt u gewoon gebruiken om de LED lamp aan te sluiten. Let wel sommige RGB, RGW, RGBW lampen (Astel en Smartlamps) hebben een 4 aderige aansluiting nodig, de bestaande kabels dienen dan vervangen te worden. De RGB lampen van BRiO, Weltico en een aantal Smartlamps lampen kunnen wel op de bestaande kabels worden aangesloten. 

Trafo's:

De bestaande trafo's zijn 12 volt AC, de LED lampen van BRiO, Weltico en de RGB lampen van Smartlamps kunnen hier direct op anagesloten worden. U hoeft de trafo's dus niet te vervangen. De Lampen van Astel en meeste Smartlamps lampen hebben een 24 volt DC voeding nodig, hierbij moet de trafo dus wel vervangen worden.

Advies en installtie:

Mocht u vragen hebben en/of advies wensen dat helpen wij u graag. We kunnen de lampen ook voor u installeren.